8 vinkkiä puhelimesi akun keston parantamiseen

8 vinkkiä puhelimesi akun keston parantamiseen

maaliskuu 04, 2019

Voi niitä aikoja, kun oli vielä Nokia 3310 ja akku kesti viikon lataamatta. Nykyään useimmat puhelimet pitää ladata vähintään kerran vuorokaudessa täyteen, yöksi on helppo jättää puhelin latautumaan.

 

Entäs sitten, kun on pitkiä työvuoroja tai satut vaan olemaan pistorasian ulottumattomissa? Powerbank on kätevä ratkaisu, mutta vielä helpompaa on, jos puhelimessa kestäisi akku kauemmin ilman että powerbankkia tarvitsisi kantaa mukana.

 

Kokosimme kasaan parhaat vinkit, joilla parannat puhelimesi akun kestoa. Osalle nämä ovat varmasti tuttuja keinoja, mutta jotkut vinkit voivat tulla uutena.

 

Play kaupasta saatavat virransäästö sovellukset ovat hyvin kyseenalaisia ja vain harva niistä toimii. Ne jotka toimii, rajoittavat taustasovellusten käynnissä oloa ja näytön kirkkautta.

 

Miksi käyttää tallennustilaa tällaisten sovellusten lataamiseen? Näillä ohjeilla parannat puhelimesi akun kestoa päivän aikana useilla tunneilla. 

 

Ota alla olevat vinkit talteen ja käytä puhelintasi ilman huolia akun kestosta.

 

1. Älä lataa akkua täyteen. Akku kestää paremmin, kun et päästä sitä koskaan täysin tyhjäksi ja kun et lataa sitä koskaan täysin täyteen.

Suositeltu varausmäärä prosentteina on 40% - 80%. Varausta ei saisi päästää alle 20%.

Tämä on usein hankalaa, mutta parantaa akun käyttöikää. Nykyaikaiset Fast Charge laturit lataavatkin puhelimen 80% täyteen n. 30 minuutissa. On kuitenkin todettu, että Fast Charge ominaisuuden käyttö voi lyhentää akun käyttöikää

 

2. Ota tärinä pois päältä. 

Kuulet kyllä soittoäänestä, kun tulee puhelu tai viesti. Tärinä kuluttaa turhaan akkua, varsinkin jos päivän aikana tulee useasti viestejä

 

3. Sammuta kaikki turha, joita et tarvitse tällä hetkellä.

Bluetooth, GPS, WiFi ja kaikki taustalla pyörivät sovellukset. Usein esimerkiksi Instagram ja Facebook pyörivät taustalla ja niistä tulee ilmoituksia.

 

 

4. Live taustakuvat, widgetit ja animoidut siirtymiset valikkojen välillä kuluttaa akkua. 

Jos hienot efektit eivät ole välttämättä tarpeen, ota nämäkin pois päältä

 

5.  Käytä näytön automaattista kirkkaudensäätöä. 

Säädä näytön sammumisasetukset niin, että näyttö sammuu itsestään enintään 20 sekunnin kuluttua. Näin näyttö ei ole turhaan päällä ja kuluta akkua

 

6. Käytä puhelimen älykästä virransäästöä ja "Smart Wifi" - toimintoa. 

Smart Wifi löytyy useimmista Android puhelimista ja se käyttää Wifiä automaattisesti tarpeen mukaan.

 

7. Käytä oikeanlaista laturia. 

Tämä on sellainen, joka usein jätetään huomioimatta. ÄLÄ käytä mitä tahansa laturia, jonka kaupasta löydät.

Varmasti sieltä se halvin laturi tarttuu mukaan, mutta "samanlaisia" latureita ei huvikseen ole 10 euron ja 30 euron hintaisena. Pahimmassa tapauksessa täysin laaduton laturi voi syttyä tuleen.

 

Valmistajien hyväksymät laturit lopettavat latauksen, kun akku on täynnä. Kaikki laturit eivät näin tee, vaan jatkavat latausta vaikka akku on jo täynnä. Onko 20 euron säästö tosiaan sen arvoinen, että kotisi voi syttyä tuleen keskellä yötä?

 

8. Sitten ilmiselviä vinkkejä. 

Vähennä puhelimen tarkistelua, vältä videoiden katselua, lähetä viestejä soittamisen sijaan.

 

 

Jos nämä vinkit kuitenkin olivat tuttuja ja puhelimen akku ei siltikään kestä, löytyy meiltä ratkaisu ongelmaasi.

 

Ensimmäisenä tulee mieleen varmaan powerbank. No joo, sekin on kiva vaihtoehto, mutta sitä on hiukan ärsyttävä kantaa taskussa mukana. 

Puhelimien akut ovat kooltaan useimmiten 2300 mAh - 3500 mAh ja tämänkokoisilla akuilla puhelin kestää juuri ja juuri sen yhden työpäivän.

 

Riippuu toki käytöstä ja puhelimen tehoista. Meillä on suuri valikoima edullisia ja isoakkuisia puhelimia, joissa on ison akun lisäksi vähintään hyvät perusominaisuudet. 

Kommentit

jYnPbLKdMreJEwp

jYnPbLKdMreJEwp sanoi:

cKjaEMBeokFvbNP

NcBWHesSuRlbpPZ

NcBWHesSuRlbpPZ sanoi:

rnKsyAhUM

Jätä kommentti