|

Varmin keino suojata puhelimesi

Mikä on varmin sekä edullisin tapa suojata älypuhelimesi kolhuilta ja näytön rikkoutumiselta? Haluanko maksaa kotivakuutuksen omavastuun (n. 100€) puhelimen särkyessä? Entä jos voisin estää vahingot 10 kertaa halvemmalla?


Kaikille on varmasti tuttua: kaupassa ostaessa puhelimen kylkeen tyrkytetään liittymää, lisäturvaa ja kaikkia mahdollisia oheistarvikkeita. Avataanpas asiaa hiukan. Lisäturvaa mainostetaan usein sillä, että se on edullisempi kuin kotivakuutus ja niinhän se useimmissa tapauksissa onkin.


Myyjä: Hei mites tuota tuo lisäturva, vaan 10 egee kuus ja se korvaa puolen vuoden ajan kaiken mitä puhelimelle käy, paitsi sitätätätuota. Määräaikainen 10 vuoden sopimus etkä sitoudu yhtään mihinkään! Omavastuu 200 euron luurille vaan 160€ ja saat heti uuden puhelimen särkyneen tilalle! 

Asiakas"Mutta en halua maksaa joka kuukausi siitä, senkin ärsyttävä myyjä!"


Seuraavaksi tulee oheistarvikkeet, suojakuoria, näytönsuojia, suojapusseja, langaton laturi, kuulokkeet jne. 


Myyjä: Sä tarviit siihen tällasen pinkin suojakuoren, kolme näytönsuojaa päällekkäin (triplavarmistus), tällänen vedenpitävä suojapussi että voit mennä kavereiden kanssa huoletta kalalle, langaton laturi on ihan must nykyään ja oikeestaan kukaan ei enää käytä johdollista laturii. Sit nää kuulokkeet on ihan superduper hyvät, jos sä siis tykkäät hyvästä äänenlaadusta, mut jos et niin ei sitten...

Asiakas miettii "mitä helv..päästäs mut jo kotiin"


Myyjä: Mul on itelläki käytössä nää kaikki! (Tämä lause opetetaan myyjille heti ensimmäisenä työpäivänä, oletteko huomanneet?)

Asiakas"Joojoo haluan nyt pelkästään tämän puhelimen, joko voin mennä??"


Myyjä: Mites haluutko sit vielä muovipussin, pahvilaatikon ja hei tässä ois vielä tällainen karkkipatukka, kympillä kolme?

Asiakas: Heippa lähden ostamaan verkkokauppa Arlatecista, on nimittäin pikkuisen helpompaa siellä

Myyjä ei nuku seuraavana yönä ollenkaan, sillä pohtii pelkästään tätä Arlatec kauppaa ja toteaa päässään "ehkä minunkin olisi aika siirtyä nykyaikaan".

Äskeinen vuoropuhelu ei liittynyt blogitekstiin millään tavalla, jatketaan aiheesta:


Leikitään, että puhelin maksaa 200€, ajattelet, että ei tämän hintaiseen puhelimeen tarvitse mitään lisäjuttuja, ostan sitten vaikka uuden näytön jos hajoaa. Parin kuukauden päästä puhelin tipahtaakin taskusta ja näyttö menee säpäleiksi. Uusi näyttö maksaa töineen n. 80-120€ ja puhelimen huollon yhteydessä päätätkin (koska et halua vaihdattaa näyttöä toista kertaa) ostaa panssarilasin (10€) suojaamaan näyttöä ja kannellisen suojakuoren (15€) lisäsuojaksi. Nyt 200€ puhelimen hinnaksi on muodostunut jopa 345€. Okei, hiukan kärjistetty esimerkki, mutta täysin mahdollinen.


Näin ollen jopa 10€ säästö ostovaiheessa voi tulla maksamaan yli 10kertaa enemmän, mikäli vahinko sattuu. 10 euroahan säästää vaikka karkkipäivän rahoista, vai mitä! Halvin vakuutus, jonka voit älypuhelimellesi ostaa, on panssarilasi ja suojakuori.  


Tai sitten jos haluaa vielä varmempaa suojaa, tarvitset IP68 suojatun puhelimen.


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.

Haluatko lisätietoja tai kysyä jotakin? Anna palaa! Pyrimme vastaamaan 24h sisällä.