Näin ostat

Mistä kauppapaikasta on paras ostaa?

AliExpress - Edullinen, yleensä ilmainen toimitus. Toimitusaika ilmaisella toimituksella 2-8 viikkoa. Maailman suurin verkkokauppa. 100% luotettava ja rahat takaisin takuu.

Sunsky-Online - Suht samanhintainen kuin AliExpress. Toimitusaika jopa 3 arkipäivää. Lähinnä elektroniikkaan keskittynyt kiinalainen sivusto. 100% luotettava, rahat takaisin takuu, erinomainen ja nopea asiakaspalvelu.

 

Tilauspalvelu

Ennenkuin ehdit kysyä, niin kyllä, voimme tilata myös puolestasi. Hoidamme toimituksen, verot, tullit jne ja toimitamme paketin suoraan sinulle. Palvelumme maksaa 35€. Ota meihin yhteyttä sähköpostilla asiakaspalvelu@arlatec.fi

 

Kiinasta tilaaminenko muka hankalaa? Lueppas tämä!

Neuvomme sinua, kuinka ostat tuotteita suoraan Kiinasta, jolloin säästät kymmeniä, jopa satoja euroja. Halutessasi annamme myös lisäohjeita, jos tarvitset niitä.

Toimitusaika on ohjeidemme mukaan parhaimmillaan vain 3 arkipäivää sekä tuotteet tulevat suoraan kotiovellesi.

Eli sinun ei tarvitse odottaa viikkotolkulla tuotteita tilatessasi Kiinasta. Jos et osaa englantia, niin älä huoli, vaan lue loppuun ja osaat tilata Kiinasta tuossa tuokiossa! Toki sinun täytyy lukea kaupan voimassaolevat toimitusehdot, jotka on yleensä englanniksi. Emme valitettavasti ole (ainakaan vielä) suomentaneet ehtoja. 

 

 

 

Yleistä

1) Sivuiltamme löydät eri tuotteita, joihin olemme kasanneet suomenkielellä tuotekuvauksen ja tekniset tiedot sekä mahdollisesti tiedossa olevat viat.

2) Tuotekuvauksessa on linkki muutamaan eri kauppapaikkaan. Yleensä valmistajan omalle myyntipaikalle Aliexpressiin (valmistajat siis itse myy tuotteita suoraan siellä) tai sitten Sunsky-Onlineen joka on todettu nopeaksi ja luotettavaksi tuotteiden toimittajaksi. Kiinassa kauppapaikkoja on monia, mutta me keskitymme nyt näihin kahteen koska olemme itse todenneet Banggoodin, Gearbestin ja muut hiukan epäluotettaviksi sivustoiksi ja toimitusajat heittelevät todella paljon luvatusta.

3) Me emme veloita tästä mitään tai vedä välistä

4) Ensimmäisellä kerralla tilatessa voi mennä hiukan aikaa, kun kaikki on uutta, mutta seuraavilla kerroilla tilaamisessa menee pari minuuttia.

 

Kuinka tilaan?

 

 

Tilaaminen Sunsky-Onlinesta

Sunsky-Online on kiinalaisista verkkokaupoista (kuten Banggood, Teknistore, Gearbest jne) se luotettavin ja nopein vaihtoehto. Muualta tilatessa saat odotella tavaraa viikkotolkulla, Sunskysta tilatessa tavara on parhaimmillaan perillä jo 3 arkipäivän päästä.  Sunskysta tilatessa voit maksaa Paypalilla tai tilisiirrolla. Suosittelen Paypalia.

Voit tehdä Sunskyyn uudet tunnukset tai kirjautua Facebook tai Google tunnuksilla sisään. Maksamiseen suosittelemme Paypal tiliä, jonka tekemiseen löydät ohjeen tämän sivun alta.

 

Sunskyssa toimitustavaksi kannattaa valita DHL Express, jolloin saat tuotteet parhaimmillaan jopa 3 arkipäivässä suoraan kotiovelle.

 

 

Tilaaminen Aliexpressistä

Aliexpress kuuluu maailman suurimpaan verkkokauppaketjuun nimeltä Alibaba. Aliexpressin emoyhtiö on suurempi kuin Amazon. Aliexpressissä yksityiset myyjät ja valmistajat myyvät tuotteita, Aliexpress ei siis itsessään toimita tuotteita vaan siellä olevat myyjät toimittavat tuotteet. Aliexpressissä voit maksaa yleisimmillä luottokorteilla, Klarnalla tai Paypalilla.

 

Kuten myös Sunskyssa, myös Aliexpressiin voit kirjautua Facebook tai Google tunnuksilla. Halutessasi voit tehdä uudet tunnukset Aliexpressiin

 

 

Mitä muuta sinun tulee tietää?

 

Kuinka maksan tullin, arvonlisäveron ja muut kulut? Mitä muita kuluja on?

Tuotteen hinnan ja toimituksen (yleensä n. 0€ - 15€) lisäksi joudut maksamaan arvonlisäveron. Puhelimista ei tarvitse maksaa tullimaksua. Arvonlisäveroa maksat myös jokaikisestä tuotteesta, jonka Suomestakin ostat. Arvonlisäveron suuruus on 24%. Jokaisen tuotteen sivulla on "noin" hinta, mikä tuotteen hinta tulee olemaan arvonlisäveron kanssa. Helpoiten kuitenkin saat maksettavan ALV:n määrän selville tältä sivulta: https://alv-laskuri.fi/

Kohtaan "veroton hinta" kirjoita Sunskyssa / Aliexpressin sivuilla oleva hinta. Vastaukseksi saat kokonaishinnan. 300€ tuotteeseen tulee arvonlisäveroa 72€ euroa, eli tuote maksaa 372€. 

 

Kun tuote saapuu Suomeen, saat siitä ilmoituksen tekstarilla (jos toimitustapana DHL). Voit tehdä tulli ilmoituksen tullin sivuilla osoitteessa https://asiointi.tulli.fi/nettituonti/mainpage.html?locale=fi. Toimenpide on yksinkertainen ja suht helppo. Tämän jälkeen DHL kiikuttaa paketin sinulle kotiovelle. 

 

 

Nopeimman ja luotettavimman toimituksen tarjoaa DHL Express. Se maksaa hiukan enemmän, mutta DHL tuo tavarat nopeasti Suomeen ja suoraan kotiovelle. Halutessasi DHL tekee myös tulliselvitykset puolestasi n. 25€ hintaan. Parhaimmillaan kun olemme tilanneet perjantaina, niin seuraavana maanantaina tavarat ovat tulleet kotiovelle. Mikäli asut Oulussa tai sen yläpuolella (ns. remote area), perii DHL toimittamisesta muistaakseni about 20€ lisämaksun. Soittamalla heille tämäkin selviää. Päivitän tiedon myöhemmin tähän ohjeeseen.

 

Tarjolla on kuitenkin myös edullisempia ja jopa ilmaisia toimituksia, joita uskaltaa kyllä käyttää mutta toimitusaika voi olla mitä vain 2 viikon ja 2 kuukauden väliltä.

 

Paypal on turvanasi, jos saat viallisen tuotteen. Maksamalla Paypalin kautta sinulla on ostajan turva ja rikkinäisen tuotteen sattuessa kohdalle saat useimmiten rahat takaisin. Paypal on ostajiin päin kallellaan. 

Mikäli kuitenkin tilanne on epäselvä tai jotain muuta sattuu, niin Kiinaan tuotteiden palauttaminen on hiukan hankalaa ja kallista. Se maksaa about 60-100€ riippuen lähetystavasta. Mikäli tuote on ehjä, kannattaa se myydä kaverille tai esim nettikirppiksellä eteenpäin, näin pääset paljon helpommalla ja halvemmalla. 

 

Entä jos tulee takuuongelmia ja kuinka pitkä takuuaika on?

Takuuaika on yleensä 12 kuukautta, toki poikkeuksiakin voi olla. Myyjillä on erilaisia käytäntöjä takuun suhteen. Jotkut palauttavat sinulle osan kauppahinnasta, osa pyytää lähettämään tuotteen takuuhuoltoon Kiinaan. Kiinaan lähettäessä takuuhuollossa aikaa menee suoraan sanoen kuukausia. Mikäli et pääse myyjän kanssa sopuun takuuongelman suhteen, niin me voimme auttaa sen suhteen. 

Voit pyytää hinta-arviota korjaukselle osoitteessa https://parashuolto.fi/tarjous/

Sunsky-Onlinesta tilattaessa voimme pyytää heitä maksamaan meille takuuhuollon kustannuksen.

Kiinasta itse tilatessasi Suomen kuluttajansuojalaki ei päde, joten olet omalla vastuullasi liikenteessä.

 

Aliexpressistä voit löytää myös halvemmalla saman tuotteen, mutta olemme laittaneet yleensä valmistajan oman kaupan / muun luotettavimman kaupan linkin tuotekuvaukseemme. Tällöin riski tilata on mahdollisimman pieni. 

 

 

 

 

 

 

 

VASTUUVAPAUS

Sivustomme on tehty ainoastaan opastusta ja informatiivista tarkoitusta varten. Arlatec Oy ei ole vastuussa toimitusajoista, takuusta, välillisistä vahingoista tai mistään muustakaan. Asiakas ja myyjä tekevät sopimuksen kaupasta keskenään, eikä se sido Arlatec Oy:ta millään tavalla. Sivustolla näkyvät arvostelut ovat kolmansien osapuolien sivuilta, eikä Arlatec Oy ole vastuussa niiden oikeellisuudesta.

 

Mikäli asiakas pyytää Arlatec Oy:ta tekemään hänen puolestaan tilauksen, tullauksen, arvonlisäveronmaksun sekä muut muodollisuudet, on kyseessä palvelu. Tarjoamme ainoastaan maksullisen palvelun, jossa tilaamme asiakkaalle hänen haluamansa tuotteen ja hoidamme edellämainitut velvoitteet. Arlatec Oy ei ole vastuussa mahdollisista viivästyneistä toimitusajoista tai muista kolmansien osapuolien toimista. Kun kyseessä on palvelu, ei takuu eikä myyjän virhevastuu sido Arlatec Oy:ta, vaan mahdollisissa virhe-, takuu,- tai palautustilanteissa asiakkaan on oltava yhteydessä myyjään. Asiakas ostaa Arlatecilta ainoastaan palvelun tuotteen toimittamisesta. Asiakkaan pyynnöstä Arlatec Oy voi hoitaa esimerkiksi tuotteen palautuksen takaisin Kiinaan. Kyseessä on maksullinen palvelu ja hinta määräytyy tapauskohtaisesti.