Tietoa meistä

Arlatec Oy on perustettu vuonna 1992

Arlatec Oy:n taipale on saanut alkunsa vuonna 1992. Yritys harjoitti toimintaa kiinteistöalalla, jonka jälkeen yhtiö päätyi pöytälaatikkoon. Yhtiö kuitenkin hötkyili pöytälaatikossa malttamattomana odottaen taas toimintaan pääsyä.

Siispä Arlatecin nykyinen toimitusjohtaja osti yrityksen tuttavaltaan. Se oli nopeampaa, helpompaa ja halvempaa kuin uuden osakeyhtiön perustaminen.

 

"Nykyinen" toiminta on ollut käynnissä marraskuusta 2017 asti

Vaikka nimi voikin kuulostaa tutulta maidonvalmistajalta, meillä nimi on ollut käytössä ennen heitä.

Nimen alkuperä on tarkkaan varjeltu liikesalaisuus, samoin kaikki mitä on tapahtunut vuosien 1992 ja 2017 välillä. 

 

Mistä idea sitten lähti?

Arlatecin yrittäjä oli töissä maarakennusalalla. Kaivinkoneita, lapioita, ajoneuvonostureita, kuraa, märkää, vitutusta ja muuta paskaa.

Työ oli mukavaa, mutta palkkapäivänä rahat menivät uuteen puhelimeen. Niitä nimittäin meni kuin hevoselle heinää.

Joko puhelin lenti kaivurin kopista telan alle tai ui paskalammikossa. Muka iso akku kului ennen ruokatuntia loppuun. 

 

Suomen markkinoilla oli lähinnä Xcoveria, joka on kaukana hyvästä puhelimesta. Jotkut verkkokaupat myivät iskunkestäviä puhelimia, mutta tarjonta ei ollut niin laajaa kuin nykyään.

 

 

Siispä hän päätti tilata Kiinasta itselleen puhelimen. Valmistaja lupasi iskunkestävyyttä, puhelimen piti toimia pakkasessa, piti olla vesitiivis ja muuta. Lisäksi akku oli oikeasti iso. Muutaman kuukauden testauksen jälkeen lupaukset osoittautuivat todeksi ja puhelin tosiaan kesti aivan eri tavalla kuin entiset "tavan" puhelimet.

 

Seuraavaksi kaveri halusi samanlaisen puhelimen. Ja kaverin kaveri.

 

Tästä syntyi idea, että näitähän voisi maahantuoda ja myydä Suomessa enemmänkin. Kilpailu oli vähäistä ja kysyntää riitti.

 

Siispä rakensimme verkkokaupan, joka avattiin marraskuussa 2017. Tämän seurauksena käynnistimme myös puhelinten korjaustoiminnan, jonka synnystä voit lukea lisää täältä https://parashuolto.fi/tietoa/.

Verkkokauppa näytti hirveältä. Ihan oikeasti, kauhea kötöstys, mutta se ajoi asiansa ja toimi. Tämän jälkeen sivustoa on uudistettu moneen otteeseen ja tässä on tuorein versio. 

 

 

 

Ensimmäisen vuoden optimistinen arvioitu liikevaihto oli 30 tuhatta euroa. Siihen emme kuitenkaan päässeet, vaan ensimmäisen vuoden liikevaihto oli yli 100 tuhatta euroa. Tätä edesauttoi se, että saimme tuotteille jälleenmyyjiä. 

 

Verkkokauppa pyöri hyvin, kunnes paska osui tuulettimeen

 

Kesällä 2019 päätimme pistää pillit pussiin, myydä loppuvarasto helvettiin ja keskittyä johonkin muuhun. Miksi? 

 

Siihen oli monta syytä. Ensinnäkin teimme yli 10 tuhatta euroa tappiota yhdessä kaupassa.

Se on pienelle yritykselle sama asia, kuin kivekset laitettaisiin ruuvipuristimen väliin, ruuvipuristinta väännetään niin kauan kunnes kuuluu rusahdus, jonka jälkeen ruuvipuristin ketjulla kiinni auton vetokoukkuun ja auto lähtee kiihdyttämään monttuista soratietä niin että roikut kiveksistäsi auton perässä.

 

Lisäksi kilpailu lisääntyi kokoajan. Amazon on tulossa Suomeen. Lisäksi meidän kaikki aika kului huoltotoiminnan ylläpitämisessä. Ajattelimme, että opetetaan asiakkaille kuinka he voivat tilata itse Kiinasta. Sitä paitsi se tulisi heille halvemmaksi, kun me emme riistä välistä. 

 

Siispä Arlatec.fi päätettiin muuttaa tietosivustoksi, josta löydät kaiken tiedon mitä tahdot tietää iskunkestävistä älypuhelimista ja Kiinasta tilaamisesta. 

 

Toiminnan muutos vapautti meiltä aikaa muunmuassa puhelinten korjaushommiin. Teemme Kiinasta ostamisesta helppoa kasaamalla parhaat tuotteen yhteen paikkaan, suomennamme tuotekuvaukset ja kasaamme tekniset tiedot. 

Asiakas saa tuotteen halvemmalla kuin Suomesta sekä toimituskin on parhaassa tapauksessa nopeampi kuin Suomesta tilatessa.

 

 

Lisäksi kehitimme tilauspalvelun, eli tilaamme asiakkaalle tuotteen Kiinasta suoraan kotiovelle. Tämä tulee asiakkaalle halvemmaksi kuin Suomesta ostaminen.

Jos asiakkaan ostama puhelin hajoaa, niin meidän korjauspalvelu korjaa ainoana Suomessa näin laajasti kiinalaisia puhelimia.

 

Jokaisessa tuotteessa on linkit parhaisiin kauppapaikkoihin. Mitä me hyödymme tästä? No siten, että kauppapaikat maksavat meille komission toteutuneista myynneistä.

Eli ostamalla Kiinasta me saamme siitä rahaa. Sitten jos ja kun hajotat puhelimestasi jotain mikä ei mene takuun piikkiin, me saamme jälleen rahaa. Arlatec on ainakin tällä hetkellä ainoa yritys, joka on keskittynyt iskunkestävien ja kiinalaisten puhelimien huoltoon. Meillä on Suomen laajin valikoima huoltoja ja varaosia Blackview, Ulefone, Oukitel ja AGM puhelimiin. 

Aika kätevää, eikö? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arlatec Oy on ennen kaikkea tietosivusto, mutta tarjoamme myös älypuhelinten huoltoa ja korjausta. Asiakas ei ole meille oikeassa oleva kuningas, vaan ihminen, jonka ongelman haluamme ratkaista.