Tietoa meistä

Arlatec Oy on perustettu vuonna 1992

Arlatec on vuonna 1992 perustettu yritys, jonka silloinen toiminta on lopetettu. Nykyinen toiminta on aloitettu marraskuussa 2017.

Vaikka nimi voikin kuulostaa eräältä tutulta maidonvalmistajalta, meillä nimi on ollut käytössä jo ennen heitä. 

Ensin meillä oli verkkokauppa...

Arlatec Oy:n kohdalla kaikki sai alkunsa visiostamme tuoda turvallisesti tavallisten kuluttajien saataville kiinalaisia älylaitteita.

 

Idea lähti siitä, että yksi perustajista olisi halunnut ostaa Kiinasta edullisen puhelimen. Sieltä kun sai specseiltään yhtä hyvän, oikeastaan paremman puhelimen kuin Suomesta, mutta paljon halvemmalla.

 

Innostus kuitenkin laantui hankaluuksien takia

Esteitä oli mm. pitkä toimitusaika (jopa yli 40 arkipäivää), ALV maksut, käsittelymaksut Suomeen saapuessa ja epäselvät tullimaksut. Ei tullut mitään.

 

Siispä päädyimme itse rakentamaan verkkokaupan ja maahantuomaan näitä tuotteita Suomeen.

Kokemuksen myötä olemme löytäneet ne kestävät, laadukkaat ja parhaat tuotteet rapakon takaa, joita haluamme tarjota.

 

Nämä ovat ns. metsän ja raksan kestäviä älypuhelimia. Toisen perustajajäsenen tausta maarakennusalalta on ollut iso apu näiden IP68 puhelimien osalta. Olemme itse osanneet testata puhelimia oikeissa olosuhteissa ja testihenkilöitä on löytynyt helposti.

...mutta kaikki ei ollut kohdallaan

Verkkokauppamme ehti pyöriä pari vuotta. Saimme tuotteille jälleenmyyjiä, niin pieniä kuin suuriakin yrityksiä. Kaikki ei kuitenkaan ollut kohdallaan.

 

Verkkokauppa ei myöskään ollut kestävä ratkaisu pitkällä tähtäimellä, esimerkiksi Amazonin Suomeen tulon takia.

Ihmiset myös tilaavat itse yhä enemmän ja enemmän tuotteita ulkomailta.

 

Toki meidän suomenkielinen, asiantunteva asiakaspalvelu ja tuotetietous on korvaamaton kilpailuetu. Jotain täytyi silti muuttaa toiminnan jatkumiseksi pitkällä tähtäimellä.

 

Tietenkin olisimme voineet kasvattaa toimintaamme radikaalisti ja lähteä viemään koko tuotevalikoimaa suuriin vähittäiskauppaketjuihin.

 

 

Emme kuitenkaan halunneet lähteä tähän ajanpuutteen, kiinnostuksen ja rahan vuoksi. Lisäksi se olisi vaatinut valtavia resursseja, joita ei pienellä yrityksellä ole.

 

Entä jos tehtäis jotain hyödyllistä?

 

Lähdimme toiseen suuntaan ja päätimme ottaa riskin, lopettaa maahantuonnin ja keskittyä johonkin ihan muuhun.

 

 

Päätimme, että opetamme ihmisille kuinka he voivat itse tilata Kiinasta tuotteita. Nopeasti, turvallisesti  ja edullisesti.

 Samalla Arlatecista tehtiin informatiivinen sivusto, josta löydät vinkkejä, ohjeita ja uutisia.

 

Tavoitteemme on, että kaikki, mitä tahdot tietää IP68 suojatuista älypuhelimista ja Kiinasta tilaamisesta löytyy Arlatec.fi:stä. 

 

Mitä järkeä?

 

Toiminnan muutos vapautti meiltä aikaa muunmuassa puhelinten korjaushommiin.

Teemme Kiinasta ostamisesta helppoa kasaamalla parhaat tuotteen yhteen paikkaan, suomennamme tuotekuvaukset ja kasaamme tekniset tiedot.

 

Sivujemme kautta ohjatusta liikenteestä osa kauppapaikoista maksaa meille komission toteutuneista myynneistä.

 Asiakas saa tuotteen halvemmalla kuin Suomesta sekä toimituskin on parhaassa tapauksessa nopeampi kuin Suomesta tilatessa. 

 

Tarjoamme asiakkaillemme myös palvelun, jossa tilaamme tuotteet Kiinasta. Hoidamme tilaamisen, tullauksen, ALV:n maksun ja muut muodollisuudet. Palvelun hinta on 35€. 

Vihreys, tuo polttava puheenaihe

Meille tulee paljon kyselyjä rikkoutuneiden näyttöjen korjaamisesta. Kestopuhelimien rakenne suojaa näyttöä paremmin kuin tavallisten puhelinten kauniin linjakkaat muodot.

 

Lisäksi näytöissä käytetään vahvoja, iskuja paremmin kestäviä laseja. Kun näiden lisäksi puhelimeen vielä asennetaan panssarilasi heti uutena, kestää kestopuhelin elämän makuista elämää.


Tietenkään kestopuhelinkaan ei kestä kaikkea

Olemme törmänneet ihmettelyihin, miksi kestopuhelimia sitten pitää korjata, vaikka ne ovat niin kestäviä ja parhaita ja kaikkea.

 

Meistä on tosi hyvä, että ihmiset kysyvät ja ihmettelevät, koska vain sitä kautta saa asioista lisätietoa. Kestopuhelimiakin täytyy välillä korjata, kuten muitakin puhelimia.

 

Osat kuten akku ja latausportti vaan kuluvat käytössä. Kestopuhelin kun joutuu vielä yleensä kokemaan tavallista rankempaa kohtelua. Latausporttiin pääsee hiekkaa, sormenjälkitunnistin ja kameran linssi hieroutuu metallinpuruja vasten jne.

 

Ajatuksemme on, että kestäväksi suunniteltu ja tehty puhelin kestää pidempään sekä kuormittaa luontoa vähemmän. Kun puhelinta lisäksi korjataan ja huolletaan vaihtamisen sijasta, pidennetään puhelimen käyttöikää ja opetellaan korjaamisen kulttuuria korvaamisen kulttuurin tilalle.

 

 

Metsästäjät, kalastajat, retkeilijät, pyöräilijät ja kaikki muut...

Kuka sitten eniten hyötyy tällaisista painavista, taskut rikkovista järkäleistä?

Mielestämme kestopuhelin on kaikkein järkevin vaihtoehto sellaiselle henkilölle, jonka työ tai vapaa-aika vaatii myös käytettäviltä tuotteilta vähän tavallista enemmän.

 

Esimerkiksi rakennuksilla tai metsätyömailla kestopuhelimen voi huoletta ottaa mukaan työpäivän parhaaksi kaveriksi – no, ehkä ei työnjohdon ja urakan tilaajan mielestä.

 

Suosittelisimme kestopuhelinta myös maastopyöräilyä tai kalliokiipeilyä harrastavalle, metsästäjälle tai kalastajalle sekä aktiiviselle retkeilijälle tai marjastajalle.

 

Arlatec Oy on ennen kaikkea tietosivusto, mutta tarjoamme myös älypuhelinten huoltoa ja korjausta. Asiakas ei ole meille oikeassa oleva kuningas, vaan ihminen, jonka ongelman haluamme ratkaista.

 

Asiakkaamme voivat luottaa meihin ja meitä onkin kiitetty asiakaspalvelusta, läpinäkyvyydestä, rehellisyydestä emmekä välttele ongelmatilanteita.