Tuki ja ohjeet

Tuki, vinkkejä ja ohjeita

  

 

Puhelin latautuu hitaasti langattomalla laturilla tai langaton laturi kuumuu

Ratkaisu: Lataus on langatonta laturia käytettäessä hitaampaa, kuin johdollisella laturilla. Langaton latausasema myös lämpeää, mikä on täysin normaalia.

 

 

Aloitusnäytöllä vasemmalle pyyhkäistessä tulee uutissivu / näytöllä on ohjeita antava koira / aloitusnäytöllä on kiinankieltä tms.

Ratkaisu: Käyttäjäystävällisemmän launcherin, eli käynnistysohjelman joka on päävalikossa, saat lataamalla Play-kaupasta Google Now launcherin. Tämän jälkeen käyttöliittymä on "suomalaiseen" makuun käyttäjäystävällisempi. Google Now launcher täytyy laittaa oletusohjelmaksi, palatessa päävalikkoon puhelin kysyy, avataanko Google Now aina, johon kannattaa vaihtoehdoksi napsauttaa ”Kyllä”.

 

Puhelimessa ei ole QWERTY näppäimistöä, suomenkieltä tai ÄÖÅ kirjaimia

Ratkaisu: Jos puhelimesta puuttuu QWERTY näppäimistö tai ÄÖÅ kirjaimet, saat ne menemällä

Asetukset -> Kielet ja syöttötapa -> Virtuaalinen näppäimistö ->  Google näppämistö -> Asetukset -> Muokatut syöttötyylit.

 Voi myös olla, ettei näppäimistön kielenä ole Suomea. Tämän saa menemällä Asetukset -> Kielet ja syöttötapa -> Kielet.

 

Bluetooth pätkii

Ratkaisu: Bluetoothin kanssa Androidilla on joskus ongelmia, sillä se katkoo yhteyttä virransäästön toivossa. Jos yhteys pätkii, ongelman saa korjattua menemällä: Asetukset -> suomeksi/englanniksi kohta "Battery Saving mode /virransäästö", seuraavaksi "Battery profiles/profiilit tjsp" josta Bluetooth päälle ja oikeasta yläkulmasta "tallenna". Seuraavaksi edelliseen kohtaan eli battery profiles, josta kaikki kohdat off tilaan / pois päältä.

 

Puhelin sammuilee itsestään

Ratkaisu: Tarkista virransäästöasetukset. Jos olet ladannut jonkin "epämääräisen" sovelluksen, voi sen sovelluksen mukana tullut virus aiheuttaa sammumisen. Joissain puhelimissa, esim Doogee S60 virtanappi on niin suuri, että se painautuu vahingossa taskussa pohjaan ja sammuttaa puhelimen. Tämän voi yrittää ehkäistä laittamalla puhelimeen pyyhkäisy/näyttölukon. Tämä tapahtuu menemällä Asetukset -> Suojaus -> Näytön lukitus.

Huom. Vaikka voi tuntuakkin turhalta, niin Androidille kannattaa ostaa virustentorjuntaohjelma.